Nieuws

VPRO VRIJE GELUIDEN

VPRO’s Vrije Geluiden gaat ‘s avonds voor Radio 6 rechtstreeks een programma maken vanuit de festivaltent in Garnwerd. Overdag neemt Vrije Geluiden een vijftal ZJFT-concerten op, die in september op Radio 6 worden uitgezonden.

 

MANZILUNA, Buitenplaats, Noorderhoogebrug
ANTON GOUDSMIT / ARNO BAKKER / GERRI JÄGER, Den Ham Huizinga
SUSANNE ABBUEHL / WOLFERT BREDERODE, Ezinge kerk
GIANLUIGI TROVES / MARCO REMONDINI, Garnwerd kerk
XALAM, Feerwerd schuur Hans


> www.vpro.nl/luister/vrije-geluiden-radio-6.html
> www.radio6.nl/programma/2489/vrije-geluiden

 

wetenswaardigheden

• Het tijdschrift Noorderbreedte werkt voor een themanummer over fietsen dit jaar samen met de ZomerJazzFietsTour. Als publiek ontvangt u een gratis exemplaar van dit ‘fietsnummer’ bij iedere 2 passe-partouts.


• Om bij drukte teleurstelling te voorkomen hebben we een wisselregel-bij-volle-zaal geïntroduceerd: na het eerste concert verlaat iedereen de zaal om ruimte te maken voor wachtende jazzliefhebbers.


• Onderweg worden op verschillende plekken langs de fietsroutes lekkere streekproducten aangeboden. We noemen ze groene punten. Meer informatie te verkrijgen op de startlocaties.


PIN-betalen kan bij alle vijf startlocaties, graag zelfs!

WORDT ZJFT-Vriend

Bent u een fan van de ZomerJazzFietsTour? Hoopt u er nog vele jaren van te kunnen genieten? Als Vriend van de ZomerJazzFietsTour steunt u het festival, zodat er ook de komende jaren een spannend programma kan worden samengesteld. Daar krijgt u van de ZomerJazzFietsTour niet alleen een gratis T-shirt voor terug…

 

Nieuwsgierig? Kom op 30 augustus naar de tent in Garnwerd om te zien hoe wij onze vrienden ontvangen of om zelf vriend te worden. Wilt u eerder meer weten, of de informatie eens rustig doorlezen, kijk dan op: www.zjft.nl/vrienden.


Al vanaf € 50,- bent u een Vriend van de ZomerJazzFietsTour, vanaf € 100,- bent u een Gouden Vriend en belonen wij u graag met iets extra’s. De Stichting ZomerJazzFietsTour is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling, ook wel ANBI genoemd. Dit betekent dat een gift aan de ZJFT aftrekbaar is voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting (meer informatie zie www.anbi.nl).


Graag bedanken wij op deze plek alvast de mensen die in
2013 en 2014 vriend zijn geworden en zo hebben geholpen
bij het tot stand brengen van een prachtige 28e editie van de ZomerJazzFietsTour! Bedankt!!

ZJFT (en ) RED LUCEBERT

De restauratie van het schilderij ‘Vrede

is eten met muziek’ is een inspiratiebron geweest voor de programmering van de ZJFT 2014. Lucebert koppelde Jazz aan poëzie en schilderkunst. De ZJFT doet dat ook, ter ere van dit muzikale schilderij. Wij gebruiken een deel van het werk in ons beeldmerk en presenteren 2 concerten geïnspireerd op de kunstenaar.

 

‘Lucebert’ door FLEX BENT BRAAM

Muziek bij het mooie boek ‘Ik ben een gemankeerde saxofonist,
Lucebert & Jazz’ van Ben IJpma en Ben van Melick.
> Niehove kerk, 15:30 tot 17:30 uur (route 2)

 

‘Lucebert’ door ERIC BOEREN 5TET en MARIE GUILLERAY

Muziek met voorgedragen teksten van Lucebert.
> Leegkerk kerk, 12:00 tot 13:15 uur (route 2)


Meer weten?
www.redlucebert.nl
http://lucebertoptafel.blogspot.nl


t