GEBRUIKSAANWIJZING

De 27ste ZomerJazzFietsTour presenteert 26 concerten op 21 locaties. De start op zaterdag 31 augustus is om 12.00 en 12.30 uur en het laatste concert eindigt in Garnwerd om 24.00 uur. Het is de bedoeling dat u een keuze maakt, het is onmogelijk alle concerten bij te wonen.

 

VIER ROUTES

Om u te helpen hebben we vier mogelijke routes uitgestippeld, met op verschillende punten overstapmogelijkheden naar een andere route. De routes zijn op het kaartje in vier verschillende kleuren aangegeven. De routes zijn ook terug te vinden bij de informatie over de bands. Hiernaast hebben we ze nog eens voor u op een rijtje gezet. Onderweg worden de locaties met ZJFT-borden aangegeven.

 

VIER STARTPUNTEN

De vier startpunten zijn de enige locaties waar op 31 augustus nog ZJFT passe-partouts zullen worden verkocht (als we niet uitverkocht zijn) en reserveringen kunnen worden opgehaald. Verder kunt u daar terecht voor het speciale ZJFT 2013 T-shirt. Met PIN betalen kan op zaterdag in Garnwerd tent.
Route 1 Tour de France Leegkerk, kerk

(kassa open 11.30-14.30) 
Route 2 Russische Route Noorderhoogebrug, Buitenplaats Reitdiep
(kassa open 11.30-14.00)

Route 3 Sena Route Aduard, kloosterkerk
(kassa open 11.30-14.30)
 
Route 4 RZN* Garnwerd tent, tegenover de molen
(kassa open 12.00 tot 24.00u) 
    
*Route Zonder Naam

 

TENT GARNWERD ALS CENTRAAL PUNT

De tent bij de molen in Garnwerd is als centraal punt de gehele dag geopend voor kaartverkoop, informatie, koffie en broodjes. Ook is daar een EHBO post te vinden.
Vanaf 18.00 uur kunt u er terecht voor een warme maaltijd verzorgd door ’t Kookpunt.
Als vanouds zijn DJ Swingmaster Sem en DJ Eddy weer van de partij met hun fantastische collectie 78-toerenplaten. ZomerJazzFietsTour 2013 wordt om 22.00 uur swingend afgesloten met stomende funk van de Amsterdamse band The Jig.

 

TWEE SETS

De optredens beginnen stipt op tijd. Iedere groep speelt twee sets van drie kwartier. Tussen de sets is er een pauze van een half uur. Deze kunt u gebruiken om naar de volgende locatie te fietsen. Behalve op de startpunten in Noorderhoogebrug en Garnwerd tent. Daar wordt één lange set gespeeld.

 

VOL=VOL!

Wilt u erg graag een concert bijwonen, zorg dan dat u ruim op tijd aanwezig bent, want vol=vol!

 

TIP

U kunt ook steeds bij de tweede set beginnen. Vaak is het tweede deel van het concert minder druk.

DRINGEND VERZOEK
Kies een geschikt moment om in of uit te lopen, bijvoorbeeld tijdens het applaus, om de concentratie van musici en luisteraars niet te verstoren. En vergeet niet uw mobiele telefoon tijdens de concerten uit te zetten!

 

INWENDIGE MENS

Bijna alle concertlocaties op zaterdag bieden versnaperingen aan. Van eigengemaakte soep tot hartige taarten in vele variëteiten. Aan het eind van de FietsTour serveert cateringbedrijf ’t Kookpunt tussen 18.00 en 22.00 uur (zolang de voorraad strekt) in de tent in Garnwerd een smakelijke maaltijd voor € 7,50.  De tent vindt u tegenover de molen.

 

REACTIES

We zijn benieuwd naar uw ervaringen, opmerkingen, kritiek, complimenten, anekdotes, suggesties en digitale foto’s en filmpjes. Mail uw reacties naar reacties@zjft.nl of plaats ze op www.facebook.com/zomerjazzfietstour

 

WEBSITE www.zjft.nl

De website van de ZomerJazzFietsTour bevat praktische informatie en allerlei extra’s. Iinformatie over het landschap en over de kerken. Verder een printbare timetable, een afstandtabel tussen de verschillende concertlocaties en een overzicht van de diverse overnachtingsmogelijkheden.

 

VPRO JAZZLIVE 

VPROJazzLive neemt vier concerten op: in Aduard (Eric Vloeimans/Jörg Brinkmann/Tuur Florizoone), Niehove (All Ellington) en in Feerwerd (Vlek en Synaesthetic Trip).
De ZJFTconcerten worden in september uitgezonden op wo 11, do 12, vr 13 september en wo 18, do 19, vr 20 september in VPROJazzLive op Radio 6 van 23:02 tot 01:00 uur.
Achteraf ook te beluisteren via www.radio6.nl/vprojazzlive